Tercera jornada, lliçons magistrals / Tercera jornada, lecciones magistrales

Continuem gaudint de les «Jornades sobre Cooperativisme» de Puçol. Aquest dimecres l’excel·lència ens a tornat a visitar per partida doble, Pepe Albors de FEVECTA i l’historiador Manuel Vicent per parlar-nos de les col·lectivitzacions a la província de Castelló.

Un cop més la no molt nombrosa audiència s’ha marxat amb ganes de seguir amarant-se dels coneixements i experiències dels ponents. Pepe Albors ens ha ofert un classe magistral, profunda i prolixa en detalls sobre el funcionament de les cooperatives de treball associat, presentant tot el procés des de la concepció fins al ple funcionament i desenvolupament. Des d’un punt de vista absolutament ortodox i socioeconòmicament funcional, a desgranat moltes de les situacions i realitats amb les que es poden trobar aquelles persones que opten per aquesta fórmula en les seues iniciatives. Contundent, convençut i impecable en la seua exposició a acabat posant a disposició dels que ho puguen necessitar les eines de què FEVECTA disposa.

10

Trencant mites ha arribat Manuel Vicent, presentant-nos la història dels «perdedors dels perdedors» d’una guerra fratricida afavorida per un colpista que va esdevenir en dictador assassí. Diversos retrats històrics d’alguns dels diversos municipis de la província de Castelló en què es van dur a terme processos col·lectivistes, Almassora, Fanzara, Jérica, ens van il·lustrar amb una informació desconeguda per a moltes de nosaltres. Enmig d’un silenci absolut, Manuel va anar teixint un discurs que ens va atrapar absolutament, tan interessant ens va resultar la seua ponència que li hem emplaçat a una nova trobada en la qual dialogarem al voltant de la pel·lícula de Ken Loach «Terra i llibertat».

De moment no es pot demanar més a aquestes «I Jornades sobre Cooperactivisme» ja que fins i tot sembla que van sorgint algunes iniciatives al seu voltant.

Divendres continuarem gaudint amb la gent de la Plataforma per la sobirania alimentària del País Valencià i amb les aguerrides dones de la Cooperativa BioSerra. Ens veiem a partir de les 18:20 a l’Espai Social La Barraca.

No t’ho perdes!

30 de octubre b

——————————————————————–

Continuamos disfrutando de las «Jornadas sobre Cooperactivismo» de Puçol. Este miércoles la excelencia a vuelto a visitarnos por partida doble, Pepe Albors de FEVECTA y el historiador Manuel Vicent para hablarnos de las colectivizaciones en la provincia de Castellón.

Una vez más la no muy numerosa audiencia se ha marchado con ganas de seguir empapándose de los conocimientos y experiencias de los ponentes. Pepe Albors nos ha ofrecido un clase magistral, profunda y prolija en detalles acerca del funcionamiento de las cooperativas de trabajo asociado, presentando todo el proceso desde su concepción hasta el pleno funcionamiento y desarrollo. Desde un punto de vista absolutamente ortodoxo y socioeconómicamente funcional, a desgranado muchas de las situaciones y realidades con las que se pueden encontrar aquellas personas que opten por esta fórmula en sus iniciativas. Contundente, convencido e impecable en su exposición a acabado poniendo a disposición de quienes lo puedan necesitar las herramientas de las que FEVECTA dispone.

27

Rompiendo mitos ha llegado Manuel Vicent, presentándonos la historia de «los perdedores de los perdedores» de una guerra fratricida auspiciada por un golpista que devino en dictador asesino. Varios retratos históricos de algunos de los diversos municipios de la provincia de Castellón en los que se llevaron a cabo procesos colectivistas, Almazora, Fanzara, Jérica, nos ilustraron con una información desconocida para muchas de nosotras. En medio de un silencio absoluto, Manuel fue tejiendo un discurso que nos atrapó absolutamente, tan interesante nos resulto su ponencia que le hemos emplazado a un nuevo encuentro en el que departiremos en torno a la película de Ken Loach «Tierra y libertad».

De momento no se puede pedir más a estas «I Jornadas sobre Cooperactivismo» ya que incluso parece que van surgiendo algunas iniciativas a su alrededor.

El viernes continuaremos disfrutando con las gentes de la Plataforma por la soberanía alimentaria del País Valencià y con las aguerridas de mujeres de la Cooperativa BioSerra. Nos vemos a partir de las 18:20 en el Espacio Social La Barraca.

¡No te lo pierdas!

Deja un comentario